Апімондія 2013 – найбільша міжнародна подія після Євро 2012

 

Учасники:

  • Президент Організаційного Комітету ХХХХІІІ Міжнародного Конгресу Апімондії, Голова Правління ВГО «Братства бджолярів України»  – Тетяна Юріївна Васильківська;
     
  • Координатор з комунікацій Організаційного Комітету, Член Правління ВГО «Братства бджолярів України», Президент об’єднання приватних консультантів для малого та середнього бізнесу «Чумацький шлях» – Юрій Тадеушович Рифяк;
     
  • Координатор з турів Організаційного Комітету, директор ТОВ «Туристична агенція «Терра інкогніта» – Сергій Борисович Підмогильний;
     
  • Організатор виставки АпіЕкспо 2013, Міжнародний Виставковий Центр – Сергій Іванович Марков


ХХХХІІІ Міжнародний Конгрес Апімондії стане найбільшою міжнародною подією в історії українського  АПК та третім за розміром міжнародним заходом в історії України – після Чемпіонату Європи з футболу 2012 року та Євробачення 2005: 12 тисяч гостей з понад 100 країн світу з’їдуться до Києва восени 2013 року.

 

Чи допоможе Апімондія 2013 утвердженню міжнародного престижу України, чи стане черговим засобом доїння бюджетних коштів та джерелом дешевого політичного піару? Президент Оргкомітету Тетяна Васильківська розповість сенсаційні факти про здобутки та труднощі підготовки цього знакового для України заходу.

 

Конгрес Апімондії 2013 – це престиж галузі, гордість країни, що його приймає, історична подія для підприємців, професійних бджолярів та любителів, представників науки та техніки, всіх тих хто живе і працює у бджільництві, а також для всіх хто любить надзвичайно корисні та смачні продукти бджільництва.

 

У вересні 2009 року на ХХХХІ  Міжнародному  Конгресі  Апімондії  у французькому місті Монпельє  українські бджолярі вибороли право проведення в Україні, в Києві,  ХХХХІІІ Конгресу Апімондії, що проходитиме  на базі Міжнародного Виставкового Центру наприкінці вересня 2013 року.

 

19 вересня 2009 року в результаті підписання  Листа–угоди  було створено Організаційний Комітет ХХХХІІІ Міжнародного Конгресу Апімондії.  До його складу  увійшли з однієї сторони – Президент Апімондії,  Віце-президент Апімондії, Генеральний секретар Апімондії,  Призначений Радник , Президенти постійних наукових комісій  та з другої сторони -  представники  від України:  керівники  та члени національних бджільницьких організацій ВГО «Братства бджолярів України» і ГО «Спілки пасічників України»,  директор  Української лабораторії якості та безпеки продукції АПК, Генеральний директор Міжнародного Виставкового Центру та  керівник  Туристичної компанії «Терра  Інкогніта»

 

Підготовка  проведення Конгресу проводиться Організаційним Комітетом  згідно узгоджених у листі-угоді програм.
На сьогоднішній день проводиться активна підготовка до участі у ХХХХІІ Конгресі Апімондії, що проходитиме у вересні 2011 року в Буенос-Айресі, Аргентина, адже це саме той офіційний майданчик, з якого починається активна  робота по просуванню Конгресу Апімондії в Україні.

 

Сформовано та опрацьовано Основну Програму проведення майбутнього  ХХХХІІІ Міжнародного Конгресу Апімондії, до якої увійшли – програма офіційних заходів,  програма виставкових заходів, наукова програма, культурна та соціальна програма, конкурсна програма, туристична програма, програма по залученню спонсорів, партнерів та волонтерів.

 

23 березня 2011 року проведено зустріч із Заступником Глави Адміністрації  Президента України Герман Ганною Миколаївною та передано Президенту України Януковичу Вікторові Федоровичу пакет документів, підготовлених Організаційним Комітетом , адже підтримка Президента України засвідчить усій міжнародній бджільницькій спільноті високий рівень уваги та сприяння галузі бджільництва з боку Української держави і сприятиме проведенню цього історичного заходу на найвищому рівні.

 

Підготовані та надіслані Організаційним Комітетом матеріали для Міністра аграрної політики та продовольства, Міністра культури і туризму, Міністра закордонних справ, Міністра екології та природних ресурсів України, Віце-прем'єр міністра України та Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства , Генерального директора Національної телекомпанії України, а також Голови Київської Обласної Державної Адміністрації, Міністра аграрної політики та продовольства  Автономної Республіки Крим.

 

Проведені науково-практичні семінари та конференції всеукраїнського та міжнародного значення з актуальних питань розвитку бджільницької галузі та підготовки до Конгресу Апімондії. Проведені зустрічі з представниками іноземних міжнародних бджільницьких організацій, та підприємств  з питань співпраці та партнерства.
Підготовані матеріали для засідання Виконавчої Ради Апімондії, що засідатиме в кінці травня 2011 року у Римі, Італія.
Проводиться підготовка до офіційного візиту Президента Міжнародної Федерація бджільницьких Асоціацій Апімондії, пана  Жиля Ратіа, на початку липня 2011 року.

 

Створені та працюють робочі групи та наукові робочі комісії по підготовці до Конгресу у 17 областях України.


Тільки спільними зусиллями бджільницької громади, владних структур, наукових організацій та натхненною роботою можна провести УНІКАЛЬНИЙ, ЯСКРАВИЙ, ЦІКАВИЙ, ПІЗНАВАЛЬНИЙ та КОРИСНИЙ ХХХХІІІ Міжнародний бджільницький Конгрес Апімондії у 2013 році  в Україні.  

 

 

Контактна особа:
Рифяк Юрій Тадеушович
066 79 07 217
yurij@apimondia2013.org.ua

 

 
Цікава стаття? Поділись нею з іншими: